Jajka są prawdziwym symbolem Świąt Wielkanocnych, dlatego nie może ich zabraknąć podczas uroczystego śniadania. Dla fanów Łososia Jurajskiego przygotowaliśmy przepis na faszerowane jajka z naszą rybką i zieloną dekoracją! 😉
Składniki na 12 porcji:
– 6 jaj
– Łosoś Jurajski wędzony na zimno
– groszek
– majonez ok. 2 łyżek
– papryka
– kiełki
– liście botwinki
– pieprz i sól do smaku
Jajka gotujemy na twardo, ok. 8 minut od momentu zagotowania wody. Delikatnie obieramy je ze skorupek w zimnej wodzie. Kroimy wzdłuż na dwie równe części i delikatnie wyjmujemy ugotowane żółtka do osobnego naczynia, gdzie rozdrabniamy je widelcem. Paprykę i łososia siekamy na drobną kostkę, następnie dodajemy wraz z groszkiem i majonezem do żółtek. Mieszankę przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Nakładamy łyżką nadzienie do ugotowanych białek jajka i dekorujemy kiełkami i liśćmi botwinki. Smacznego! 🙂