Przygotowania do świąt wielkanocnych zaczynają się z co najmniej kilkudniowym wyprzedzeniem w wielu polskich domach. Wiąże się to z planowaniem potraw, zakupami oraz dobieraniem odpowiednich przepisów na tradycyjne dania.
Nie macie jeszcze pomysłu na to, co przyrządzić? A może chcielibyście urozmaicić serwowane corocznie menu? Na świątecznym stole zróbcie zatem miejsce dla łososia. To bardzo wdzięczna ryba – jest smaczna, przy tym niezwykle zdrowa, a oprócz tego można wykorzystać ją w wielkanocnych daniach na wiele sposobów.
Na naszym blogu w zakładce „kulinarne inspiracje” znajdziecie wszystkie przepisy na tradycyjne (i nie tylko) potrawy z wykorzystaniem Jurajskiego. To między innymi jajka faszerowane na dwa sposoby, rolada ze szpinakiem, która jest przebojem podczas każdego rodzinnego spotkania, pasta jajeczna do pieczywa, a także klasyczna sałatka jarzynowa, która dzięki łososiowi nabierze wyjątkowego, wyrazistego smaku.
Na tych, którzy chcieliby zaskoczyć nie tylko podczas śniadania, ale i zaserwować efektowny obiad, czekają przepisy na łososia pieczonego w soli lub w cieście francuskim. Choć decyzja co do wyboru może być trudna, to gwarantujemy, że niezależnie od tego, na co się zdecydujecie, będzie pysznie! Smacznej Wielkanocy!