Przychodzimy dziś do Was z kolejnym wiosennym przepisem! Tym razem Łosoś Jurajski zanurkował wraz z cukinią w sosie koperkowym i makaronie penne. Spróbujcie przygotować to danie sami!
Składniki na 4 porcje:
Makaron ugotować al dente, cukinie umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w sporą kostkę, nie obierać ze skórki. Cebulę pokroić w średnią kostkę. Oliwę z oliwek rozgrzać na dużej patelni (np. wok), dodać cebulę, chwilę później cukinie. Łososia pokroić w kawałki wielkości cukinii dodać na patelnie gdy cukinia się zarumieni. Doprawić solą morską, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gdy łosoś zacznie zmieniać kolor, na patelnie wlać śmietanę, zmniejszyć ogień i dodać posiekany koperek oraz pietruszkę.
Makaron połączyć z sosem i podawać w głębokich talerzach.