Dni coraz krótsze, poranki chłodniejsze… Pasta z Łososia Jurajskiego to idealny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie, które przygotujesz w mniej niż kwadrans.
Sprawdzi się również jako przystawka na wieczorne spotkanie w gronie najbliższych.
Składniki potrzebne do przygotowania pasty z Łososia Jurajskiego:
125 g Łososia Jurajskiego wędzonego na gorąco
250 g twarogu
1 szt. cebuli
2 łyżki majonezu
garść świeżego szczypiorku
szczypta soli
Łososia Jurajskiego należy rozdrobnić i zmiksować blenderem. Następnie dodać pokruszony twaróg, majonez i zmiksować na gładką masę. Dorzucić
drobno pokrojoną cebulę wraz z posiekanym szczypiorkiem do zblendowanej masy. Całość doprawić solą i dokładnie wymieszać.
Pastę można dowolnie modyfikować według indywidualnych preferencji. Zamiast majonezu możemy użyć jogurtu, wówczas pasta będzie w nieco lżejszej wersji. Możemy ją podawać z pieczywem lub jeść prosto z łyżki.
Ciekawymi i zdrowymi dodatkami, idealnie komponującymi się z łososiem, będą także jajko lub awokado.
Możliwości jest nieskończenie wiele, limitem są tylko nasze upodobania kulinarne i wyobraźnia!
Smacznego!