Na odpośność – Łosoś Jurajski!
Bieżące zagrożenie epidemiologiczne skutecznie motywuje nas do wzięcia pod lupę naszego zdrowia. Szczególnie narażone są teraz osoby z niską odpornością. Czy możemy coś zrobić, aby wesprzeć nasz układ immunologiczny?
Biorąc przykład z mieszkańców północy, (np.Grenlandii) nie mają oni takiego samego dostępu do świeżych warzyw i owoców jak inni. Jednak ich odporność jest wręcz wzorowa, pomimo chłodnego klimatu chorują o wiele rzadziej niżeli mieszkańcy cieplejszych terenów. Jaki jest więc ich sekret? Dieta bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe! Tłuste ryby są ich niezastąpionym źródłem.
Nasz Łosoś natychmiast po uboju trafia do dystrybutorów i sklepów. Dzięki temu klienci mogą cieszyć się świeżym produktem bogatym zarówno w wyżej wymienione kwasy jak i witaminy również wspierające nas w walce z infekcjami.
Dobrym pomysłem jest również wprowadzenie do naszej diety “naturalnych probiotyków”, czyli jogurtów i kiszonek. Pamiętajmy jednak, że zdrowa dieta może być pomocna, lecz bezwzględnie należy przestrzegać ścisłych zaleceń dotyczących higieny i unikać zbędnych kontaktów z innymi osobami.