Loża ekspertów „Doceń polskie” doceniła Łososia Jurajskiego
25 kwietnia odbyła się XXVIII edycja programu „Doceń polskie”. Przyznawane ceryfikaty promują wysokiej jakości produkty spożywcze dostępne na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia,a godła promocyjne mogą otrzymać tylko wyroby, które otrzymają wysokie noty (minimum 7,5 pkt) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
W bieżącej, już XXVIII edycji programu do konkursu stanęło blisko 140 różnorodnych firm i artykułów spożywczych, które zostały poddane ocenie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 kwietnia br. w Sosnowcu. Decyzja o przyznaniu znaku jakości należy wyłącznie do jurorów, którzy są specjalistami w zakresie technologii żywienia i samej żywności.