Łosoś Jurajski na spotkaniu Slow Food Szczecin
Łosoś Jurajski w doborowym towarzystwie pojawił się na spotkaniu Slow Food Szczecin w sobotę 24 lutego br.
Slow Food jest międzynarodową organizacją typu non-profit, która w manifeście określa swój cel jako: „ochrona prawa do smaku”. Powstała w 1986 roku we Włoszech i od początku zajęła się szeroko rozumianą ochroną oraz wspieraniem niewielkich regionalnych producentów żywności – szczególnie żywności oryginalnej, produkowanej w sposób niespotykany w innych miejscach na świecie, żywności tradycyjnej, zdrowej i niestety zagrożonej zniknięciem w wyniku coraz bardziej natarczywej ekspansji tego, co na całym świecie znane jest jako fast food.
Odkrywanie smaków zamiast biernego ich przyjmowania – oto nowy sposób bycia, lansowany przez Slow Food.
Łosoś Jurajski jako lokalna firma oraz hodowla działająca według najwyższych standardów, bez antybiotyków i szczepień, ceryfikowana prestiżowym ASC, idealnie wpasowuje się w zasady międzynarodowego ruchu Slow Food.