Rzadko kiedy zdarza się idealny produkt spożywczy. Ostatnimi czasy rynek zalała fala tzw. “superfoodów”, czyli jedzenia o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Kiedy jednak przeczytamy ich skład, często okazuje się, że jest to jedynie marketingowy trik, mający zachęcić nas do zakupu.
Aby wybrać odpowiedni produkt, powinniśmy znaleźć zaufanego producenta. Taki jest właśnie Łosoś Jurajski. Szereg certyfikatów potwierdzających jakość naszego łososia, w połączeniu z wysoką zawartością kwasów tłuszczowych oraz białka, sprawiają, że można jeść go często i ze smakiem. Sprawdźcie propozycje naszych posiłków na każdą porę dnia!
Śniadanie – kanapki z łososiem.
Przygotuj serek śmietankowy wysokiej jakości oraz świeżą bagietkę. Następnie pokrój dojrzałego ogórka. Bagietkę pokryj warstwą serka, a następnie umieść na niej plastry wędzonego łososia wraz z ogórkiem. Przypraw kanapkę pieprzem i zielonym koperkiem.
Obiad – zupa rybna z łososia.
Pokrój łososia w kostkę, po czym dopraw go solą oraz pieprzem i zamarynuj w oliwie z cytryną. Następnie pokrój marchewkę, pora oraz cebulę. W dużym garnku podsmażaj warzywa, po czym zalej całość bulionem. Na końcu dodaj łososia i gotuj całość przez 5 minut. Podawaj z drobnym makaronem.
Kolacja – Łosoś z ziemniaczkami
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój ziemniaki na duże kawałki, tzw. “łódeczki”. Przypraw je solą i tymiankiem. Następnie przygotuj łososia, przekrój go na dwa kawałki i posmaruj bazyliowym pesto z czosnkiem. Następnie zwiększ temperaturę w piekarniku i piecz łososia wraz z ziemniakami przez 15 minut. Do tego dania pasować będzie zielona fasolka.