Dziś przychodzimy do Was ze śniadaniowym przepisem dla najmłodszych smakoszy Jurasia. Z pewnością jajopizza zachwyci każde dziecko i sprawi, że śniadanie prędko zniknie z talerza.
Składniki:
4 Jajka,
cebulka
papryka,
opcjonalnie ser,
pół opakowania Łososia Jurajskiego wędzonego,
masło klarowane,
koperek,
sól i pieprz
Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i Łososia Jurajskiego. W tym czasie do osobnej miski wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie całość łączymy w jajeczną masę. Wylewamy na patelnię do pozostałych składników i na małym ogniu smażymy pod przykryciem, aż wierzch się zetnie. Chętni na wierzchu mogą położyć ser do roztopienia. Gotową całość przekładamy na talerz dekorujemy koperkiem i rozcinamy na trójkąty.