Trudność: | Czas przygotowania: | Ilość porcji: |
Łosoś smażony w ziołach
Łosoś pieczony ze szparagami.
Zamiast szparagów możecie upiec inne warzywa : paprykę, kalafior, lub zrobić tagliatelle warzywne z warzyw okopowych jak pietruszka, marchew czy seler.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki – czosnek, zioła – drobno siekamy i mieszamy z sokiem z cytryny, przyprawami i oliwą z oliwek.
Wykładamy na blaszce papier do pieczenia, kładziemy po bokach wymyte szparagi , które delikatnie smarujemy oliwą z oliwek , po środku łososia , także posmarowanego oliwą. Układamy łososia skórą w dół na wierzch nakładamy mieszankę z ziołami. Posypujey parmesanem (do smaku)
Całość pieczemy w 220 st. C, ok 15 minut (zależy od grubości fileta).