Trudność: | Czas przygotowania: | Ilość porcji: |
Tatar Przemysława Olczyka
Szacunek do produktu – szczególnie wykazał się nim Przemysław Olczyk Szef Kuchni w Restauracji Karkut. To właśnie w kuchni tej restauracji z jednego łososia stworzył fantastyczne dania: smażony filet z bulionem z łososia oraz tatar. To pokazuje, że warto wykorzystać każdą część naszej ryby! Oto kolejny przepis na wyjątkowe danie autorstwa utalentowanego Szefa.
Tatar z Łososia Jurajskiego:
Część ryby posiekałem w drobną kostkę na tatar. Pokrojone warzywa wymieszałem wraz z olejem koperkowym i rybą. Całość przełożyłem do okrągłej formy, aby nadać pożądany kształt i ułożyłem na placku ziemniaczanym. Skóra ryby została wysuszona na cieniutkie równe chipsy, z których wykonałem prażynkę do dekoracji.