Goście już u drzwi a Wy nie macie co podać na stół? A może szukacie szybkiej przekąski na diecie ketogenicznej? Otóż w takich momentach zawsze sprawdzi się wędzony Łosoś Jurajski! Duża ilość białka i zdrowych tłuszczy z pewnością Cię nasyci, a wyborny smak zachwyci gości.
Składniki:
-Łosoś Jurajski wędzony na zimno
-1 opakowanie serka śmietankowego typu philadelphia,
-świeży koperek
-kapary lub oliwki
-sok z połówki cytryny
-pieprz
-sól
Przygotowanie:
Opakowanie serka mieszamy w miseczce razem z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny. Kapary odsączamy z zalewy i siekamy na drobno, kilka zostawiamy do dekoracji. Do serka dodajemy posiekany, świeży koperek, kapary oraz przyprawy.
Płaty łososia kroimy w niewielkie trójkąciki. Smarujemy przygotowaną pastą łososia i zawijamy w rożek, zaczynając od najdłuższego rogu. W tak stworzone rożki możemy wbić gałązki świeżego koperku oraz pozostałe kapary.
Smacznego!