Trudność: Trudne | Czas przygotowania: Trudne | Ilość porcji: – |
Kiszony Łosoś Jurajski
Dzięki uprzejmości Andrzeja Jakomulskiego Szefa Kuchni Restauracji Sublima otrzymaliśmy przepis na kiszonego Łososia Jurajskiego. Danie to wystąpiło w roli przystawki na uroczystej kolacji degustacyjnej w Winnicy Turnau.
Przepis autorstwa szefa kuchni Andrzeja Jakomulskiego (Szefowie Wybrzeża Zachodniego – www.szefowiewybrzezazachodniego.pl)
Miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Zawodową karierą rozpoczął w Międzyzdrojach w czterogwiazdkowym Hotelu Amber Baltic, skąd pochodzi. Umiejętności kształcił także w Hotelu Klimczok w Szczyrku. Prawdziwy zwrot w karierze stanowiła współpraca z obiektem Villa Sedan w Sopocie, gdzie objął posadę szefa kuchni. Jego zaangażowanie, wspaniałe wyczucie smaku i innowacyjne receptury spowodowały, że stał się jednym z najlepiej rozpoznawalnych Szefów Kuchni Pomorza. Obecnie pracuje w wielokrotnie nagradzanej oraz wymienionej w żółtym przewodniku Restauracji Sublima w Kołobrzegu.